Effekten af blåt lys

Effekten af blåt lys

Blå lysbriller er en fantastisk måde at kæmpe mod blåt lys fra smartphones og tablets, hvilket kan forårsage hovedpine og øjentræthed.

Blåt lys er en vigtig energikilde, som øjnene regelmæssigt skal håndtere - især hvis du bruger din telefon eller tablet i mere end 30 minutter om dagen.

Det blå lys fra enheder som f.eks. Bærbare computere, tablets og telefoner kan blandt andet forårsage anstrengelse i øjnene, hovedpine og træthed. Faktisk er det blevet forbundet med søvnproblemer. Det ser ud til, at du efter bare 30 minutters eksponering begynder at udskille mindre melatonin, som er det hormon, der regulerer vores døgnrytme. Det påvirker også din søvncyklus og søvnkvalitet.

Blå lysbriller kan hjælpe dig med at beskytte dine øjne mod skærmlysets skarpe blænding, især når du arbejder på en bærbar eller tablet. Men er der mere ved blåt lys end blot skadelige virkninger på vores øjne?

Ligesom enhver anden form for kunstigt lys kan blåt lys have negative virkninger på vores kroppe. Faktisk har undersøgelser vist, at blåt lys kan have indflydelse på vores døgnrytme - vores krops indre ur, der regulerer søvn- og vågne -cykler.

Den eneste måde at beskytte dig selv mod blåt lys er at bruge blå blokerende briller. Blå lysbriller indeholder linser, der blokerer skadelige UV -stråler, og dit øje kommer med en linse, der blokerer det skadelige blå lys for at komme ind i dit syn, hvilket går på kompromis med dit syn.

Det er nu blevet virkelig vigtigt at passe på dine øjne. Du bør have de bedste blå lysbriller på dette tidspunkt.