5 tips til bedre søvn

5 tips til bedre søvn

Det er sindssygt vigtigt for dit helbred at sove godt. Her er nogle tips til en god nattesøvn:

Skab et afslappende miljø. Dit soveværelse skal være roligt, mørkt og have en behagelig temperatur. Hold arbejdet ude af soveværelset, så du ikke forbinder det med noget stressende.

Hold ikke længere lure om dagen end 20 minutter i løbet af ugen og højst en time i weekenden. Længere lure kan gøre det svært at falde i søvn til din normale sengetid.

Undgå alkohol sent på dagen eller at spise et tungt måltid inden for to timer før du går i seng, da begge dele kan forstyrre søvnen. Hvis du drikker koffein om eftermiddagen eller aftenen, skal du undgå at drikke det efter kl. 15.00, da det kan forblive i kroppen i flere timer efter dette tidspunkt.

Inddrag fysisk aktivitet i din daglige rutine - ikke kun motion, men også ting som at gå op ad trapper i stedet for at tage en elevator eller huslige ting som at støvsuge og vaske gulv, som får dig op og bevæge dig rundt i løbet af hele dagen.

Stop med at bruge din telefon 30 minutter før sengetid. Lyset fra din telefon kan gøre det sværere at falde i søvn, især hvis du tjekker Facebook eller sender e-mails efter middagen.

Den bedste måde at undgå disse virkninger på er at stoppe med at bruge enheder før sengetid. Men hvis det ikke er realistisk, kan du overveje at bruge briller, der blokerer for blåt lys. Disse briller er designet specielt til at filtrere det blå lys fra dine enheder, så det ikke forstyrrer din nattesøvn.